Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

HOUTSKOOL

STILLEVEN
STILLEVEN

Het eerste jaar : Een groot wit blad, een potlood of houtskool en natuurlijk een kneedgom,want dat hadden  we wel nodig. In ons midden een kan, fles of opgezet dier.Gelukkig was Mr Verbeke daar ,die rond kwam, ons allen met een kwinkslag,met het juiste advies naar een goed resultaat bracht .    

 

 

PASTEL

stilleven
buste

Tweede jaar : Stilleven met voorwerpen fruit  groenten of groot wit borstbeeld. Maar Mr Jansens kon ons ook verassen,dan kwam je binnen en er stond een gedekte tafel met een lekkere vis op het bord en een stoel,niet om aan te schuiven, maar om hem in olieverf op karton70x100 even geweldig te krijgen. 

 

 

 

POTLOOD

hoofden
figuur

Derde jaar : Portret,en figuur naar levend model.We werkten gewoonlijk een week  aan één opdracht of de zaterdag de ganse dag . Mr Demarest heeft  mij leren zien (kijken) .Hij keek, tikte dan ergens,en zei, kijk een keer goed .Als we het toch niet merkten kwam hij het zelf doen met uitleg ,en o wonder we zagen het.

 

 

OLIEVERF

figuur
BUSTE
NAAKT

Vierde jaar: Naakt naar levend model.In de week juffrouw +leraar.De zaterdag  Mr Lambrecht .Daar heb ik geleerd dat de omgeving ook meespeeld, want hij maakte altijd een sfeer met stoffen en draperingen rond het model .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook door deze opdracht één kleur (naakt )